Вноската, която Лукойл“ трябва да преведе за март е в размер

...
Вноската, която Лукойл“ трябва да преведе за март е в размер
Коментари Харесай

Министерство на икономиката и индустрията: „Лукойл“ трябва да плати вноска от 3,4 млн. лева на държавата

Вноската, която „ Лукойл “ би трябвало да преведе за март  е в размер на 3 398 111 лв. , оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността /МИИ/.

С влизането в действие през ноември 2023 година на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз , лицата, които създават нефтопродукти от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия, се задължават да вършат месечни вноски за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, напомнят от ведомството.

Размерът на месечната вноска се дефинира от министъра на стопанската система и промишлеността в период до 15-то число на настоящия месец по формула .

Вноската за месец март 2024 година, в размер на 3 398 111 лв., е избрана със заповед от 12 април на служебния министър на стопанската система и промишлеността доктор Петко Николов.

Данни за изчислението на вноската са взети от:

  1.  Средномесечната цена за месец март 2024 година на недопечен петрол вид „ Брент “ на база статистически данни от U.S. Energy Information Administration for Europe Brent Spot Price FOB (Dollars per Barrel), както следва: 85.410 щатски $ за барел.
  2. Средномесечна цена за месец март 2024 година на недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия на база Решение (ОВППС) 2022/2369 на Съвета на Европейски Съюз от 3 декември 2022 година за изменение на Решение 2014/512/ОВППС по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, както следва: 60 щатски $ за барел.
  3. Стойността на вноската в лв. е изчислена при средномесечен курс на Българска народна банка
  4. Агенция „ Митници “

Вноската е върху нефтопродукти , създадени на територията на България от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия за месец март 2024 година

В средата на март вноската, която „ Лукойл “ трябваше да преведе за февруари във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, беше в размер на 13,250 млн. лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР